27.03.2020

Уважаеми  родители,

Във връзка със Заповед № РД - 01-154/ 26.03.2020г. на министъра на здравеопазването и оповестени мерки на кмета на  Столична община  срещу разпространението на COVID-19,  се удължава срока  за затваряне на  яслите, детските градини и училищата до 12.04.2020 г.

Във  връзка с това ви уведомявам, че оставаме в  режим  карантина и всичко касаещо за плащане на такси и извинителни бележки написано в предишната  информация  не се променя.

 

Уважаеми  родители, 

УНИЦЕФ България предлага идеи за дейности между родители и деца.

Те  се обърнаха  към нас с молба за съдействие за разпространение на информацията сред родителите, която споделям с Вас: 

Запознайте се с дейностите:

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

Във връзка с усложнената епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 на територията на страната, обявеното с Решение от 13.03.2020 г. на Народното събрание на Република България извънредно положение и препоръките на Националния оперативен щаб създаваме условия за заплащане по банков път на дължимите такси.

Уважаеми родители,

Съгласно последни получени указания от здравните власти, от понеделник 16. 03. 2020 г. до 29.03.2020 г. детските заведения в Столична община няма да работят до второ нареждане!

 

ЗАПОВЕД СО

Мерки за ограничаване разпространенито на нова грипна вълна от вирус тип В и предотвратяване на заболявания, предизвикани от коронавирус COVID-19


УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

Във връзка с указания на министъра на МОН изх. № 9105- 82 /28.02.2020г., на директора на СРЗИ с вх.№РУО1-5642/28.02.2020г. и на Дирекция „Здравеопазване“ СО , ви уведомяваме, че в детската градина се предприемат следните противоепидемични мерки за ограничаване разпространението на нова грипна вълна от вирус тип В и предотвратяване на заболявания, предизвикани от коронавирус COVID-19:
 

 

 

                                                                                        images/gallery/novini/1.jpeg

 

           Инициативата се провежда по идея на председателя на Постоянната комисията по екология в Столичния общински съвет Лорита Радева със съдействието на кмета на район „Искър“ Ивайло Цеков.

images/IMG_20191128_102623-01.jpeg

 

Столична община стартира кампания за намаляване на хранителните отпадъци, която ще се реализира пилотно в 30 общински детски градина. Целта е чрез нея да се повиши вниманието на децата от детските градини върху факта, че храната е ценен ресурс, към който трябва да се отнасяме отговорно – както при пазаруване и консумация, така и при евентуално изхвърляне на хранителни отпадъци.

 

 

На 1 април децата от подготвителните групи представиха детската градина в Столична библиотека, като взеха участие в кампанията „София – град на книгата, четенето и грамотността". Навършват се 137 години от обявяването на София за столица на България.