Уважаеми родители,

Във връзка с участие на ДГ 144 "Андерсен" в Национална програма, по схеми "Училищен плод" и "Училищно мляко" от Държавен фонд "Земеделие", съгласувано с РУО на МОН- София- град, стартира доставянето на продукти по установен график.

 

За нашата детска градина е определена дата - 28 април 2020г.- вторник. Всяко дете ще получи 2 пакета със следното съдържание- кашкавал- 0,360 кг. и краставици- 2.00 кг.          

Това е общото полагащо се количество продукти по програмата за периода на извънредно положение- от 13 март до 13 май 2020г. (12 доставки на кашкавал по 30 гр. и 10 доставки на краставици по 200гр.) Продуктите ще получим в същия ден сутринта от доставциците/ производители на продуктите, опаковани в ивдивидуални разфасовки за всяко дете.Следва всеки от Вас да получи полагаемото му се количество за детето му. Няма опция да се откажете и разпоредите да ги предоставя като дарения (това бе възможно , съгласно предишни указания, които вече не са актуални). Длъжна съм да ги предоставя само на целевата група, а именно- децата от 1 до 4 група на детската градина. Ако някой от Вас не може да дойде по каквато и да е причина, моля да се разберете предварително по между си,  кой друг родител ще получи предоставените продукти за детето му.

Ще ви очаквам на 28 април 2020г.- вторник, от  9.30ч. до 15.00ч.в двора на детската градина- пред централния вход. Ще съм подготвила списъци на групите, и след получаване на продуктите, следва да удостоверите това с подпис.Няма да вписвам в протоколите "фамилия и подпис на родител", а "фамилия и подпис на получил", за да може да си помогнете при необходимост. Излизането ще бъде през товарния вход на детската градина, с оглед безопасността Ви. Очаквам да бъдете с маски и ако се получи едновременно идване от няколко човека да спазвате дистанция от 2 метра помежду си.

       Очаквам да се отзовете на поканата ми. Ако останат невзети продукти ще трябва да звъня и каня вече взелите, което е пълен абсурд.

Продуктите ще ви бъдат предоставени от домакина и готвача на детската градина, а аз ще направя всичко възможно виждането ни да е бързо и безопасно.

Ако има някаква промяна, независеща от мен, с оглед динамичната обстановка ще Ви пиша допълнително.

Благодаря за разбирането!Оставам на разположение и до скоро!

 

23 април 2020, Наталия Димитрова

    

Химн

 

           1.    Има в София една сграда светла и просторна,      

                        с детски смях е пълня тя, с усмивки и игри свободни.

 

 Припев: В приказен свят живеем, с приказки ние растем.

                 Тук учим се, тука пеем в детски дом "Андерсен".

 

      2.    Всеки чувства се добре, щом е в детската градина.

Знаем тук ще израстем, имаме добра закрила.

 

 Припев: В приказен свят живеем, с приказки ние растем.

                 Тук учим се, тука пеем в детски дом "Андерсен".

 

                                                                         3.     Със приятели добри всеки ден е интерес.

                   Щом възпитаник си тук като Андерсен ще си известен.

 

 Припев: В приказен свят живеем, с приказки ние растем. 

                 Тук учим се, тука пеем в детски дом "Андерсен".